UEFA schorst Mulder en Te Vrede

Erwin Mulder en Mitchell Te Vrede zijn geschorst nadat zij tijdens het thuisduel van Feyenoord met AS Roma (1-2) een rode kaart ontvingen.

Na een overtreding op Kostas Manolas tien minuten na rust werd Te Vrede door scheidsrechter Clément Turpin van het veld gestuurd. De spits werd voor zijn tackle twee wedstrijden geschorst.

Toen Feyenoord op gelijke hoogte kwam tijdens de return in de zestiende finale van de Europa League maakte Mulder - in de ogen van de scheidsrechter - een onacceptabel gebaar naar een van zijn assistenten. Daarvoor is de doelman één duel geschorst.

Ook het gedrag van het publiek tijdens de nederlaag tegen AS Roma wordt onderzocht, maar onbekend is nog wanneer de UEFA een beslissing neemt over de straf voor Feyenoord.