UEFA onderzoekt aantijgingen Pellegrini over arbiter

Reacties

De UEFA stelt een onderzoek in naar de uitlatingen die Manuel Pellegrini dinsdag deed na de 2-0 nederlaag van Manchester City in de Champions League tegen Barcelona. De manager van City beweerde dat scheidsrechter Jonas Eriksson partij koos voor Barcelona.

UEFA onderzoekt aantijgingen Pellegrini over arbiter

Die uitlatingen komen de Chileen wellicht duur te staan. 'Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek wordt besloten of er strafmaatregelen worden genomen', aldus een verklaring van de UEFA.

City ging in het eerste duel in de achtste finale van de Champions League ten onder nadat Martin Demichelis een rode kaart had gekregen wegens het veroorzaken van een strafschop door middel van een overtreding op de doorgebroken Lionel Messi. Die strafschop benutte de Argentijn zelf, waarna Dani Alves in de slotfase de 2-0 voor zijn rekening nam.

Pellegrini vond de strafschop onterecht, want volgens hem vond de overtreding buiten het strafschopgebied plaats. 'De scheidsrechter besliste de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut had ik de indruk dat hij niet onpartijdig was', stelde de Chileen na afloop. 'Ik kan het bovendien niet begrijpen dat er iemand uit Zweden is aangesteld om zo'n belangrijke wedstrijd te leiden', vervolgde hij briesend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.