UEFA maakt vanmiddag speelsteden EK 2020 bekend

Reacties

In Genève maakt de Europese voetbalbond (UEFA) vrijdag om 13.00 uur bekend in welke speelsteden het EK van 2020 wordt afgewerkt. Amsterdam is met De Arena een van de kandidaten. Vanwege de zestigste verjaardag van het EK besloot de UEFA om het toernooi over zes jaar af te werken in dertien verschillende landen.

UEFA maakt vanmiddag speelsteden EK 2020 bekend

Amsterdam is kandidaat voor drie groepswedstrijden en een achtste of kwartfinale. Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, hoopt dat Nederland de organisatie binnenhaalt. 'Er doen 24 ploegen mee aan dat toernooi, je mag ervan uitgaan dat het Nederlands elftal zich gaat plaatsen. Wat is er mooier dan een EK met twee of drie keer Oranje in Amsterdam?'

De concurrentie komt van Baku (Azerbeidzjan), Bilbao (Spanje), Boedapest (Hongarije), Boekarest (Roemenië), Brussel (België), Cardiff (Wales), Dublin (Ierland), Glasgow (Schotland), Jeruzalem (Israël), Kopenhagen (Denemarken), Londen (Engeland), Minsk (Wit-Rusland), München (Duitsland), Rome (Italië), Sint-Petersburg (Rusland), Skopje (Macedonië), Sofia (Bulgarije) en Stockholm (Zweden).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.