UEFA laat zich niet beetnemen en schorst Carvajal extra duel

Reacties

De eerste wedstrijd van Real Madrid in de knock-outfase van de Champions League gaat aan Dani Carvajal voorbij. De verdediger dacht in de groepsfase een slimmigheidje te kunnen uithalen, maar heeft een extra wedstrijd schorsing gekregen van de UEFA.

UEFA laat zich niet beetnemen en schorst Carvajal extra duel

Carvajal pakte in de vijfde groepswedstrijd van Real een opvallende gele kaart, toen hij kort voor het einde van de uitwedstrijd bij APOEL Nicosia ontzettend lang treuzelde bij een inworp. Scheidsrechter Artur Dias kon na een tijdje niets anders doen dan Carvajal op de bon slingeren en dat was precies waar de rechtsback op uit was. Hij pakte op Cyprus namelijk zijn derde gele kaart, waardoor hij werd geschorst voor de laatste groepswedstrijd van Real, thuis tegen Borussia Dortmund.

Deze wedstrijd had voor Real geen waarde meer: de ploeg van Zinedine Zidane wist al dat het, ongeacht de uitslag tegen Dortmund, als tweede zou eindigen in Groep H. Carvajal liep dus met opzet tegen een schorsing aan en dacht op deze manier met een schone lei te kunnen beginnen aan de volgende ronde van de Champions League.

De UEFA laat zich echter niet beetnemen. De Europese voetbalbond was al een onderzoek gestart naar het 'onsportieve gedrag' van Carvajal en heeft nu besloten om de Spanjaard voor een extra duel te schorsen. Dit betekent dat de vleugelverdediger de eerste wedstrijd in de knock-outfase moet missen. Het is nog onbekend tegenover welke tegenstander Real in de volgende ronde staat; de loting voor de achtste finales van de Champions League is aankomende maandag. Als nummer twee van Groep H treft Real een groepswinnaar, waardoor het dus een zware tegenstander kan krijgen.

Bekend verhaal
Het is niet de eerste keer dat een speler van Real in opspraak komt vanwege het opzettelijk oplopen van een schorsing. In 2010 pakten Xabi Alonso en Sergio Ramos in de uitwedstrijd tegen Ajax met voorbedachten rade een tweede gele kaart, waardoor zij niet in actie hoefden te komen in de laatste groepswedstrijd tegen Auxerre. Het duo ontliep een schorsing, maar kreeg wel een boete. José Mourinho werd destijds wél geschorst, omdat hij het onsportieve gedrag met hulp van Iker Casillas en Jerzy Dudek organiseerde. Casillas en Dudek kregen net als Alonso en Ramos een boete van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.