UEFA kondigt onderzoek aan na massaal supportersgeweld in Nice

Reacties

De tuchtcommissie van de UEFA is een disciplinair onderzoek gestart naar de ongeregeldheden rondom het Conference League-duel tussen OGC Nice en FC Köln.

UEFA kondigt onderzoek aan na massaal supportersgeweld in Nice
© Imago
Nice
Nice
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Beide clubs zijn aangeklaagd voor 'ordeverstoringen onder het publiek, zoals het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk.' Tegen Nice ligt er ook een aanklacht die betrekking heeft op 'het screenen en fouilleren van toeschouwers, de identificatie van de verantwoordelijke personen, het beveiligingspersoneel, het blokkeren van openbare doorgangen en het beperken van de routemogelijkheden van toeschouwers'.

In de Allianz Riviera raakten supporters van beide clubs een uur voor de wedstrijd slaags met elkaar. Gemaskerde mannen uit Keulen drongen door tot de thuisvakken met Nice-supporters. Op beelden is te zien dat ze gewapend waren met stoelen, ijzeren staven en vuurwerk. Ook de aanhangers (en nota bene stewards) van de thuisclub lieten zich vervolgens niet onberoerd.

Er vielen 32 gewonden. Eén persoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.