UEFA enthousiast over ideeën Van Basten

Direct na de publicatie van het nummer van Hard Gras waarin Marco van Basten een aantal wijzigingen opperde om het voetbalspel eerlijker en aantrekkelijker te maken, stonden de media bol van berichten. Toen de storm geluwd was, viel het stil en leken Van Bastens voorstellen niet meer dan onschuldige proefballonnetjes.

De Europese voetbalbond is het gedachtegoed van Van Basten echter niet vergeten en bij monde van secretaris-generaal verklaarde Gerhard Aigner in het blad Ondernemend Nederland dat de UEFA binnenkort om tafel wil met Van Basten om te praten over zijn ideeën. 'Want al is voetbal één van de mooiste sporten ter wereld, we dienen te onderkennen dat er nog heel veel voor verbetering vatbaar is', meent ook Aigner.

De voormalige spits van Ajax en AC Milan pleit onder meer voor een time-out voor de coaches, voor twee of drie scheidsrechters, voor electronische hulpmiddelen, voor een systeem van persoonlijke fouten, voor afschaffing van de buitenspelregel en voor twee helften met elk 35 minuten zuivere speeltijd.

'Ik kan u in alle eerlijkheid zeggen dat wij de aanbevelingen van een voormalige topspeler als Marco van Basten uiterst serieus nemen. We zouden er graag eens met hem over willen discussiëren. Ik ben blij dat hij behouden is gebleven voor het voetbal en ik ben ervan overtuigd dat hij een interessante bijdrage kan leveren', aldus Aigner.

Bekijk hier al onze video's