UEFA en Roemeense justitie onderzoeken omkoping Lazio

Reacties

In navolging van de UEFA zijn ook Roemeense autoriteiten een onderzoek begonnen naar vermeende omkoping bij het duel Dinamo Boekarest-Lazio (1-3) uit 2007. De Italiaanse club zou destijds zijn plaats in de groepsfase van de Champions League hebben gekocht.

UEFA en Roemeense justitie onderzoeken omkoping Lazio

In de zomer van 2007 moest Lazio het tegen Dinamo Boekarest opnemen in de laatste voorronde van het miljoenenbal. Na een 1-1 in Rome was uitschakeling een reëel scenario voor de Italianen. Zij besloten vervolgens niets aan het toeval over te laten, door Dinamo om te kopen, meldde het Roemeense bladProsport onlangs aan de hand van diverse bronnen. De 'betaling' werd gedaan in de vorm van een kunstmatig hoge transfersom voor Stefan Radu (foto), die een half jaar later van Dinamo naar Lazio verhuisde.

Zowel de UEFA als de Roemeense justitie is naar aanleiding van die aantijgingen een onderzoek begonnen. Heel ver kwam Lazio destijds niet in de Champions League, want in een poule met Real Madrid, Olympiakos Piraeus en Werder Bremen eindigde de club als laatste. Overigens is Stefan Radu nog steeds speler van de Romeinen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.