UEFA doet extra onderzoek naar Feyenoord

De Europese voetbalbond (UEFA) gaat nader onderzoek doen naar de gebeurtenissen tijdens het Europa League-thuisduel van Feyenoord met AS Roma. Zodoende hebben de Rotterdammers nog steeds geen uitsluitsel over een eventuele sanctie.

UEFA doet extra onderzoek naar Feyenoord

Aanvankelijk zou de straf op 19 maart bekend worden. Feyenoord had al aangegeven te vrezen voor een zware straf, maar uit te gaan van een (hoge) boete. De terugwedstrijd in de zestiende finale werd op 26 februari in de tweede helft gestaakt omdat er voorwerpen op het veld gegooid werden na de tweede Romeinse goal.

Ook bij het openingsdoelpunt van AS Roma was dat het geval. Uiteindelijk verloor Feyenoord over twee duels. Speciale aandacht tijdens het duel was er voor een grote, gele, opblaasbare banaan die op het veld werd gegooid en in beslag werd genomen door de arbitrage.

Aanvankelijk werd gesproken van racisme, met de Ivoriaan Gervinho als mikpunt. Feyenoord sprak dat evenwel pertinent tegen, omdat de betreffende opblaasbananen bij een sfeeractie zouden horen. Daarbij kreeg de club ook al ontlastende verklaringen van de Ivoriaanse ex-aanvallers Sekou Cissé en Salomon Kalou.

Op de eigen website stelt Feyenoord nu: 'De UEFA Control, Ethics and Disciplinary body van de UEFA heeft besloten een inspecteur aan te stellen die nader onderzoek gaat verrichten naar de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League. Het onderzoek zal zich richten op de feiten waarvoor Feyenoord in staat van beschuldiging is gesteld betreffende dit duel, waaronder racistisch gedrag. Feyenoord is woensdagochtend op de hoogte gesteld door de UEFA van dit besluit.'

De Rotterdammers maken ook bekend geen idee te hebben wanneer een eventuele uitspraak zal volgen of hoelang het ingezette proces in beslag neemt. Feyenoord heeft al wel een boete van 11 duizend euro ontvangen vanwege het afsteken van vuurwerk door supporters in het uitvak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen