UEFA bevestigt kandidatuur Van Praag en twee rivalen

Reacties

De UEFA heeft bevestigd dat er drie kandidaten zijn voor de vacante functie van voorzitter. Michael van Praag (68) neemt het op 14 september tijdens een buitengewoon congres op tegen de Sloveen Aleksander Ceferin (48) en de Spanjaard Ángel Maria Villar (66). Inzet is de opvolging van de geschorste Michel Platini.

UEFA bevestigt kandidatuur Van Praag en twee rivalen

Tot en met afgelopen woensdag konden bestuurders zich melden bij de UEFA. Helemaal zeker is het nog niet dat het een driestrijd wordt, aangezien alle kandidaten nog een soort integriteitscheck moeten ondergaan. Die wordt uitgevoerd door de FIFA, omdat de UEFA-president tevens toetreedt tot het council van de wereldvoetbalbond, het orgaan dat in de plaats is gekomen van het invloedrijke uitvoerend comité.

Een van de belangrijkste taken van de nieuwe UEFA-voorzitter wordt het in goede banen leiden van de toewijzing van het EK 2024. Duitsland geldt als favoriet, maar heeft concurrentie van Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken, die zich gezamenlijk kandidaat willen stellen. Pas in 2018 valt deze beslissing. Ook worden er eind dit kalenderjaar knopen doorgehakt over een mogelijk nieuwe opzet van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.