UEFA bestraft spelers maar clubs gaan vrijuit

De knokpartij na Valencia-Internazionale heeft alleen schorsingen opgeleverd voor spelers. De tuchtcommissie van de UEFA bestrafte de boosdoeners zwaar, maar liet de clubs ontsnappen met een geldboete.

UEFA bestraft spelers maar clubs gaan vrijuit

David Navarro komt er met een schorsing van zeven maanden het slechtst vanaf. De wisselspeler van Valencia maakte het volgens de Europese voetbalbond het bontst na het Champions League-duel in Spanje.

Hij mengde zich in het geduw en getrek, sloeg Nicolas Burdisso een gebroken neus en vluchtte in een razend tempo. De UEFA wil dat de FIFA Navarro's schorsing overneemt, waardoor hij in geen enkele competitie meer mag uitkomen tot half oktober.

Valencia kan in ieder geval ook tot de finale geen beroep doen op Carlos Marchena. De verdediger werd voor vier wedstrijden geschorst. Bij Inter zijn Burdisso en Maicon zes Europese duels niet welkom en moeten Julio Ricardo Cruz en Iván Cordoba respectievelijk twee en drie duels toekijken.

Valencia en Internazionale moeten ieder een boete betalen van ruim 155 duizend euro. Zowel de clubs als de spelers hebben drie dagen om te beslissen of ze in beroep gaan tegen de straffen.

Bekijk hier al onze video's