UEFA bestraft Legia na ongeregeldheden in duel met AZ

Reacties

De UEFA heeft Legia Warschau bestraft voor ongeregeldheden in de uitwedstrijd tegen AZ (1-0). De Poolse club mag in de eerstvolgende uitwedstrijd in de Conference League geen supporters meenemen. Ook is er een financiële sanctie uitgedeeld.

UEFA bestraft Legia na ongeregeldheden in duel met AZ

Wangedrag van de Poolse fans was aanleiding voor een onderzoek dat gestart werd door de UEFA. De straf die nu is uitgedeeld, van één uitwedstrijd zonder publiek én vijftienduizend euro boete, is enkel nog een sanctie voor gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Naar de overige ongeregeldheden in Alkmaar loopt nog een onderzoek.

Tijdens het duel met AZ bestormden hooligans van Legia de ingangen van het stadion. Ook werd de Mobiele Eenheid aangevallen. De fans konden de ME'ers pepperspray en wapenstokken afhandig maken. Een van de ME'ers raakte in het geweld buiten bewustzijn.

Na afloop bleef het lang onrustig in Alkmaar. Zo onrustig, dat Legia-spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira opgepakt werden. Het duo werd gearresteerd op verdenking van mishandeling van een medewerker van AZ. Tegen dat duo loopt nog een onderzoek.

Legia kwam donderdag met een video over de gebeurtenissen in Alkmaar. De club voelt zich onheus bejegend. Toch zal het op bezoek bij Zrinjski Mostar geen fans meenemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.