Udinese-duo voor bijna dertig miljoen euro naar Turijn

Juventus is er alles aangelegen om komend seizoen het kampioenschap te prolongeren. De club staat op het punt om Kwadwo Asamoah en Mauricio Isla over te nemen van Udinese.

Udinese-duo voor bijna dertig miljoen euro naar Turijn

Beiden zijn afgereisd naar Turijn voor de medische keuring en zullen naar verwachting nog vrijdag een contract ondertekenen. Met de transfer is zo'n 28 miljoen euro gemoeid. Ook vorige zomer deed De Oude Dame zaken met Udinese. Toen werden Marco Motta en Simone Pepe overgenomen.

Asamoah is een 23-jarige middenvelder uit Ghana, die sinds 2009 bij Udinese speelde. In totaal kwam hij tot 76 competitieduels, waarin hij vier keer scoorde. De één jaar oudere Isla (foto) is een Chileense middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan. Hij speelde sinds 2007 in totaal 122 wedstrijden in de Serie A en maakte zes doelpunten.

Eerder al versterkte Juventus zich met Martín Cáceres, die het afgelopen half jaar al gehuurd werd van Sevilla. De 25-jarige Uruguayaan werd voor acht miljoen euro definitief overgenomen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's