Udinese-doelwit Guidetti flirt met Serie A

Reacties

John Guidetti ziet een overstap naar de Italiaanse competitie wel zitten. Hij reageert daarmee op berichten dat Udinese hem zou willen hebben.

Udinese-doelwit Guidetti flirt met Serie A

Met Jong Zweden begon hij donderdagavond aan het EK Onder-21 in Tsjechië, nota bene tegen Italië. Guidetti scoorde en won: 1-2. Saillant, aangezien deze week hardnekkige geruchten opdoken dat Udinese de 23-jarige aanvaller graag zou willen toevoegen aan de selectie. Na afloop van de wedstrijd ging de ex-Feyenoorder in op die geruchten.

'De Serie A? Ik ben nu bezig met Jong Zweden, maar mijn zaakwaarnemer is her en der met wat mensen in gesprek', zo hield hij zich enigszins op de vlakte, om vervolgens door te laten schemeren Italië als prima bestemming te zien. 'Het zou een fantastische stap zijn. Italië heeft veel grote clubs die een welkome oplossing zouden zijn.' Daarmee doelt hij op zijn situatie bij Manchester City.

De Zweed is eigendom van die club, maar hoeft in het Etihad Stadium nergens meer op te rekenen. Zijn verhuurperiode bij Feyenoord in 2011/12 werd een groot succes, waarna hij het bij de Schotse landskampioen Celtic ging proberen. De Rotterdammers hoopten lange tijd Guidetti voor volgend seizoen weer vast te kunnen leggen, maar die interesse lijkt - mede door de terugkeer van Dirk Kuijt - bekoeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.