Udinese wint thuis na achterstand van Fiorentina

Palermo en Udinese hebben goede zaken gedaan in de Serie A. Beide wonnen hun thuiswedstrijd in de zestiende speelronde, respectievelijk tegen Parma en Fiorentina.

Palermo - Parma 3-1Alessandro Lucarelli zette de bezoekers in de zevende minuut op voorsprong en Palermo kon daar lang niets tegenover stellen. Pas in de 54ste minuut kwam de eilandclub op gelijke hoogte dankzij Mauricio Pinilla. Tien minuten later gevolgd door de 2-1 van Fabrizio Miccoli. Kort voor tijd besliste voormalig Palermo-verdediger Cristian Zaccardo het duel door zijn eigen doelman te passeren.

Udinese - Fiorentina 2-1Ook Udinese kwam eerst op achterstand, maar wist daarna toch te winnen. Mario Santana opende na een half uur de score. Vlada Avramov, die de geblesseerde Artur Boruc verving, hield zijn doel een uur lang schoon, maar liet toen een op het oog houdbaar schot van Pablo Armero door. Antonio Di Natale bezorgde zijn ploeg tien minuten voor tijd de zevende overwinning van het seizoen.

Palermo stijgt door de zege naar de vijfde plaats, met 26 punten uit zestien wedstrijden. Udinese heeft er drie minder en staat nu achtste. Fiorentina en Parma blijven steken op de twaalfde en vijftiende plaats in de Serie A. Foto: VI Images