Udinese wint op waarde uitduel met Juventus

Het duurde lang voordat de ontmoeting tussen Juventus en Udinese het aanzien waard was. De eerste helft gebeurde bijzonder weinig en was de thuisploeg aan het afwachten en speelden de bezoekers niet hun geliefde aanvallende combinatie-voetbal. Het leverde uiteindelijk een 2-1 zege op.

Na de pauze kreeg het duel een beduidend aantrekkelijker karakter. Gianluigi Buffon toonde zich nog immer een prima keeper op een inzet van Antonio Di Natale en Alessandro Del Piero mikte net naast met een schot uit een lastige hoek. Op het uur kwam Juve op voorsprong. Del Piero zag een poging stranden en de bal vloog de lucht in. Claudio Marchisio knalde de bal snoeihard met een magistrale omhaal tegen de touwen.

Zeven minuten later kwam Udinese langszij. Buffon moest een rebound toestaan na een vlammend schot van Di Natale en Cristian Zapata was er als de kippen om de losse bal tot doelpunt te promoveren. Door die treffer kreeg Udinese vertrouwen en drong Juventus in eigen huis ver terug. De beloning kwam vijf minuten voor tijd. Op magistrale wijze lanceerde Alexis Sánchez zijn teamgenoot Mauricio Isla. Deze bezorgde de bal terug bij de Chileen die Buffon kansloos liet.

Kort daarop moest het geslagen Juventus verder met tien man nadat Leonardo Bonucci zich vergreep aan uitblinker Sánchez. Kort daarop kreeg de Chileense aanvaller zelf ook de rode kaart, nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen. De winst voor Udinese zorgt ervoor dat de ploeg klimt naar de zesde plaats en en passant Juventus passeert. Dit tot grote onvrede van het thuispubliek dat het hoofd van coach Gigi Del Neri eiste. Foto: VI Images