Udinese wil bij Internazionale status bevestigen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de dertiende speelronde is dat het duel tussen Internazionale en Udinese van zaterdagavond.

Udinese wil bij Internazionale status bevestigen


INTERNAZIONALE
Klassering 15de plaats (14 punten uit 11 duels)

Vorm Inter is nog altijd op zoek naar de juiste vorm. Een late treffer van Luc Castaignos gaf de ploeg even wat lucht, maar met veertien punten uit elf duels ziet Inter slechts vijf ploegen onder zich staan op de ranglijst. Het doelsaldo van de Milanese formatie is ook nog altijd negatief: 14 voor om zeventien tegen. Slechts vijf ploegen incasseerden tot nu toe meer tegentreffers.

Opvallend Ondanks zijn winnende goal van afgelopen zondag tegen Siena is de verwachting dat Luc Castaignos opnieuw op de bank begint. Trainer Claudio Ranieri geeft de voorkeur aan het koppel Giampolo Pazzini/Mauro Zárate. Evenals Castaignos start ook Diego Milito op de bank. De vier aanvallers kwamen samen dit Serie A-seizoen slechts tot vijf goals. Zárate scoorde nog helemaal niet.

Afwezigen Muntari, Forlán, Sneijder, Viviano, Maicon, Lúcio

UDINESE
Klassering 3de plaats (24 punten uit 12 duels)

Vorm Udinese volgt de topploegen Juventus en AC Milan op de voet. Met een voorsprong op ploegen als Lazio, AS Roma, Napoli en Internazionale gloort de hoop op een top-vier klassering. De subtopper denkt niet aan een titel, maar wil de gevestigde orde in de Serie A zo lang mogelijk nerveus maken. In de Europa League kiest Udinese steevast voor het opstellen van een tweede keus om in eigen land de race maar vol te kunnen houden.

Opvallend Udinese staat er in Italië om bekend altijd offensief te spelen. Des te opvallender zijn de doelcijfers van de huidige nummer drie. De vijftien gemaakte treffers ogen niet spectaculair en met zes tegengoals beschikt Udinese zelfs over de minst gepasseerde defensie. Verantwoordelijk voor die prestatie zijn doelman Samir Handanovic en verdediger Mehdi Benatia. De Frans-Marokkaanse verdediger lijkt de nieuwste inkomstenbron, aangezien verschillende Engelse topclubs hem al volgen.

Afwezigen Barreto, Abdi, Domizzi, Coda

De laatste overwinning van Udinese bij Internazionale dateert van het seizoen 2003/04. De gasten uit Udine zegevierden destijds met 1-2 in Milaan. In de zeven volgende ontmoetingen in het Giuseppe Meazza-stadion scoorde Udinese in zes duels één keer. Alleen in 2008/09 maakten de bezoekers geen goal. Van de tien laatste confrontaties in de Serie A (uit en thuis) won Udinese er eentje: vorig seizoen met 3-1 in het eigen Stadio Friuli.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2006/07 Internazionale-Udinese 1-1
2007/08 Internazionale-Udinese 1-1
2008/09 Internazionale-Udinese 1-0
2009/10 Internazionale-Udinese 2-1
2010/11 Internazionale-Udinese 2-1


Bekijk hier al onze video's