Udinese verrast PAOK, Standard schakelt Kraków uit

Valencia schakelde Stoke City uit en treft PSV in de achtste finale. Udinese ontdeed zich van PAOK Saloniki en ontmoet in de volgende ronde AZ of Anderlecht, die later donderdagavond spelen.

Udinese verrast PAOK, Standard schakelt Kraków uit

Valencia - Stoke City 1-0De Spanjaarden schaarden zich ten koste van de Engelsen bij de laatste zestien. De ploeg van trainer Unai Éméry was over twee duels simpelweg een maatje te groot. Nadat Los Che in Stoke-on-Trent al met 1-0 wonnen, waren ze donderdagavond in het eigen Estadio Mestalla opnieuw te sterk. Valencia treft in de achtste finale PSV, dat Trabzonspor uitschakelde.

PAOK Saloniki - Udinese 0-3 Enigszins verrassend is niet PAOK, maar Udinese nog in de race voor de eindzege in de Europa League. De Grieken leken na een doelpuntloos gelijkspel in Italië de beste papieren te hebben, maar keken donderdag op eigen veld al na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. In het restant van de wedstrijd bleek PAOK niet in staat de slechte start recht te breien. De eindstand was 0-3, waardoor Udinese het nu opneemt tegen de winnaar van het tweeluik tussen AZ en Anderlecht.

Athletic de Bilbao - Lokomotiv Moskou 1-0 Athletic verzekerde zich eveneens van de achtste finale. Slechts één doelpunt in twee wedstrijden spelen was daarvoor genoeg. Het duel in Moskou eindigde eerder al in een brilstand, waarna de Spanjaarden donderdagavond op eigen veld wonnen door een doelpunt van Iker Muniain. De aanvaller scoorde op aangeven van Fernando Llorente. Athletic treft of Ajax of Manchester United.

Club Brugge - Hannover 96 0-1Na de 2-1 overwinning voor Hannover 96 in Duitsland moest Club Brugge winnen om door te gaan. Zonder de geschorste Ryan Donk slaagde de ploeg van Christoph Daum er niet in aanspraak te maken op de winst noch een doelpunt. Hannover scoorde wel. In de 22ste minuut was Mame Biram Diouf trefzeker na een prima voorzet van Lars Stindl. De Duitsers kunnen zich in de achtste finale opmaken voor opnieuw een Belgische tegenstander: Standard Luik.

Standard Luik - Wisla Kraków 0-0Na de 1-1 in Polen zouden beide ploegen moeten weten waar ze aan toe waren maar de spelers van Wisla leken zich nauwelijks te realiseren dat ze moesten scoren om door te gaan. Standard vond het best en bleef uiterst gemakkelijk op de been en hoefde zich ook niet bezig te houden met het maken van doelpunten. Na dik een uur werd het nog duidelijker dat Standard bij de laatste zestien zou komen toen Kraków-middenvelder Gervasio Nuñez rood kreeg. Les Rouches treffen in de achtste finale Hannover 96. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's