Udinese profiteert van uitglijder Napoli, hoop voor Lazio

De strijd om de derde plaats in de Serie A, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League, is nog altijd niet beslist. Udinese heeft de beste papieren doordat het zelf won van Genoa, terwijl Napoli onderuit ging op bezoek bij Bologna.

Bologna - Napoli 2-0Napoli startte als nummer drie aan de 37ste speelronde van de Serie A, maar verslikte zich in Bologna. Alessandro Diamanti zette de Rossoblù in de zeventiende minuut op voorsprong uit een vlot uitgevoerde counter. Kort daarvoor had Paolo Cannavaro nog hard op de lat geschoten. Nog voor rust kreeg Edinson Cavani een goede kans op de gelijkmaker, maar ook hij raakte de lat.

De gemiste kansen kwamen Napoli duur te staan, aangezien Matteo Rubin de wedstrijd in de 64ste minuut besliste in het voordeel van de thuisclub. Beide teams eindigden de wedstrijd overigens met tien man. In blessuretijd ontvingen Blerim Dzemaili (Napoli) en Archimede Morleo (Bologna) nog een rode kaart.

Udinese - Genoa 2-0Udinese profiteerde optimaal van de nederlaag van Napoli. In eigen huis was de wedstrijd al na één helft beslist. Antonio Di Natale (foto) zette Udinese in de 32ste minuut op voorsprong en nog voor rust werden Juraj Kucka en Rodrigo Palacio van het veld gestuurd. In de 66ste minuut bepaalde Antonio Floro Flores de eindstand op 2-0, waardoor Udinese de derde plaats overneemt van Napoli.

Atalanta Bergamo - Lazio 0-2Ook Lazio mag nog hopen op de derde plaats, die aan het einde van dit seizoen recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Libor Kozak zette de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong en lang bleef het 0-1, ondanks de rode kaart voor Guglielmo Stendardo (Atalanta) in de 81ste minuut. In blessuretijd maakte Lorik Cana er echter nog 0-2 van namens Lazio.

Met nog één wedstrijd te gaan bezet Udinese de derde plaats. De ploeg van trainer Francesco Guidolin heeft 61 punten, twee meer dan Lazio. Napoli heeft 58 punten, terwijl ook Internazionale op dat aantal kan uitkomen als het zondagavond thuis wint van AC Milan.

Overige uitslagenSiena - Parma 0-2Palermo - Chievo 4-4Novara - Cesena 3-0 Foto: VI Images