Udinese, Lazio en Milan passeren Juventus in Serie A

AC Milan, Lazio en Udinese boekten uiterst nuttige zeges en gingen op de ranglijst Juventus (dat niet in actie kwam tegen Napoli vanwege de slechte weersomstandigheden) voorbij.

Udinese, Lazio en Milan passeren Juventus in Serie A

AC Milan - Catania 4-0 Zlatan Ibrahimovic kreeg al vlot de gelegenheid zijn 99ste Serie A-treffer te maken. Vanaf de strafschopstip opende de Zweed de score. Ibrahimovic liet Robinho de tweede treffer nog in het eerste half uur maken.

De honderdste goal van Ibra bleef na rust uit. Wel frommelde Catania-verdediger Francesco Lodi er onder druk van Clarence Seedorf een doelpunt in en scoorde verdediger Gianluca Zambrotta. De 4-0 zege was de vijfde competitiezege op rij voor de regerend landskampioen.

AC Milan startte met Clarence Seedorf (een kwartier voor tijd vervangen) en Urby Emanuelson (negentig minuten als diepste middenvelder achter de twee spitsen) in de basis en met Mark van Bommel (niet ingevallen) op de bank.

Udinese - Siena 2-1 Udinese nam de koppositie (op doelsaldo) in de Serie A over door een 2-1 overwinning op Siena. Een vroege treffer van Dusan Basta zette Udinese op het goede spoor. De Kroaat had al na vijftig seconden succes. Pas na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisclub de score. Serie A-topscorer Antonio Di Natale maakte zijn achtste competitietreffer.

De 2-1 van Francesco Bolzoni was het sein voor een slotoffensief van Siena. Udinese hield echter stand dank zij de uitblinkende doelman Samir Handanovic. Aan de andere kant verzuimde Di Natale de wedstrijd definitief voor het laatste fluitsignaal te beslissen.

Lazio - Parma 1-0Lazio was de derde hooggeplaatste club die zegevierde. Dit keer geen doelpunt van sluipschutter Miroslav Klose. De Duitser bereidde de late winnende treffer voor. De invallers Libor Kozak en Giuseppe Sculli redde de Romeinse formatie. Zes minuten voor tijd schoot Kozak de voorzet van Klose op de paal, waarna Sculli de rebound inschoot.

Overige duelsAtalanta Bergamo - Cagliari 1-0 Cesena - Lecce 0-1 Chievo - Fiorentina 1-0 Genoa - Internazionale afgelastNapoli - Juventus afgelast Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's