Udinese doet weer volop mee in strijd om derde plaats

Udinese heeft zich door een 2-0 thuiszege op Lazio gemengd in de strijd om Champions League-voetbal. Antonio Di Natale opende de score in de tweede helft met een knappe volley, waarna het in de hectische slotfase nog 2-0 werd.

In de eerste helft schotelden Udinese en Lazio de toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel voor. Door goed ingrijpen van de keepers Samir Handanovic (Udinese) en Federico Marchetti (Udinese) stond het bij rust echter nog 0-0.

Na de pauze nam Udinese het initiatief en dat mondde na 68 minuten uit in de openingstreffer van Antonio Di Natale. Verdediger Maurizio Domizzi mocht van achteruit opkomen en verstuurde een pass richting de handig vrijlopende Di Natale, die vervolgens met rechts de 1-0 tegen de touwen volleyde. Het was zijn tweehonderdste competitiedoelpunt in zijn carrière.

Lazio maakte in de slotfase nog verwoed jacht op de gelijkmaker maar het was tevergeefs. Doelman Marchetti keerde te laat terug in zijn doel nadat hij bij een corner mee naar voren was gegaan en Udinese-invaller Roberto Pereyra profiteerde door de bal met buitenkant rechts in het lege doel te schieten. De Lazio-spelers waren furieus, omdat zij meenden een fluitsignaal gehoord te hebben waarna zij stopten met spelen. het leverde AndréDias nog een rode kaart op.

Door de nederlaag tegen Udinese zakten de Romeinen van de derde naar de vijfde plaats. De strijd om de gewilde derde stek, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League, is nu ongemeend spannend omdat naast Lazio ook Napoli (derde), Udinese (vierde) en Internationale (zesde) 55 punten hebben verzameld. Foto: VI Images