Udinese deelt dreun uit aan De Jong en Van Ginkel

Reacties

AC Milan heeft op bezoek bij Udinese een vernederende nederlaag geleden. De nummer zestien van de Serie A was met 2-1 te sterk voor de gevallen grootmacht.

Udinese deelt dreun uit aan De Jong en Van Ginkel

Nigel de Jong en Marco van Ginkel stonden allebei in de basis bij Milan. Zij konden niet voorkomen dat Udinese het initiatief nam in het Stadio Friuli, dat vanwege ingrijpende werkzaamheden veel weg had van een bouwput. Silvan Widmer en Antonio Di Natale, die bezig lijkt aan zijn laatste weken in Udine, lieten flinke kansen onbenut.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Udinese domineerde en Milan wankelde. Het leidde in de 58ste minuut tot de 1-0. Giampaolo Pinzi rondde af na een corner. Een kwartier voor tijd namen de gastheren definitief afstand van Milan. Emmanuel Badu trof doel nadat een inzet van Di Natale gekraakt werd. Door de 2-0 bleef de treffer van Giampaolo Pazzini in de 88ste minuut zonder grote gevolgen: 2-1.

Het betekent dat Milan verder wegzakt in de middenmoot van de Serie A en de kansen op Europees voetbal nu helemaal verkeken zijn, uitgerekend in de week waarin verwacht wordt dat de Thaise miljardair Bee Taechaubol een eerste pakket aandelen overneemt van eigenaar Silvio Berlusconi. Door daarna nog enkele aandelentransacties uit te voeren hoopt de Thai in 2016 een meerderheidsbelang te krijgen bij de Rossoneri, die negende staan en Internazionale (dat om 20.45 uur AS Roma treft) en Palermo dit weekend nog voorbij kunnen zien komen. Udinese klimt door de zege van plek zestien naar plek twaalf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.