Udinese behoudt de derde plaats, Inter verliest bij Lazio

Udinese heeft zich door een overwinning bij Catania geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Lazio won thuis van Inter, waardoor het op de vierde plaats eindigde.

Catania - Udinese 0-2Met zijn 22ste competitietreffer van het seizoen zorgde Antonio Di Natale (foto) in de negentiende minuut na een uitstekende solo voor de voorsprong voor Udinese, maar Alejandro Gómez kreeg kort voor rust een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een overtreding van Roberto Pereyra op Andrea Catellani leverde een strafschop op, maar doelman Samir Handanovic redde uitstekend op de inzet van Gómez.

Na rust zorgde Diego Fabbrini al snel voor de bevrijding. In de 53ste minuut zette hij de bezoekers op een 2-0 voorsprong, waardoor de wedstrijd in het slot werd gegooid. Udinese blijft door de overwinning derde in de Serie A en mag zich komend seizoen via de play-offs proberen te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Lazio - Internazionale 3-1Lazio en Internazionale maakten beiden ook nog kans op de derde plaats, maar waren daarvoor afhankelijk van (punten)verlies van Udinese. Halverwege leidde Inter met 1-0 door een benutte strafschop van Diego Milito, maar de thuisclub kwam uitstekend terug. Dankzij treffers van Libor Kozak, Antonio Candreva en Stefano Mauri won Lazio en eindigde het als vierde.

Napoli - Siena 2-1Ook Napoli wist dat het nog derde kon worden, maar dan mochten Udinese en Lazio beide niet winnen. De club van trainer Walter Mazzarri won thuis met 2-1 van Siena, dankzij twee doelpunten van Andrea Dossena. Door de zeges van Udinese en Lazio eindigde het als vijfde. Over een week kan Napoli nog wel afsluiten met een prijs, als het de bekerfinale wint van Juventus.

Genoa - Palermo 2-0Genoa stelde nog een seizoen in de Serie A definitief veilig door in eigen huis met 2-0 te winnen van Palermo. Alberto Gilardino en Giuseppe Sculli maakten de doelpunten, waardoor de Rossoblu definitief veilig waren. Lecce degradeert daardoor naar de Serie B.

Overige uitslagChievo - Lecce 1-0 Foto: VI Images