Uchebo redt VVV-Venlo in blessuretijd tegen Cambuur

VVV-Venlo is een stap dichter bij handhaving in de Eredivisie. Waar het in Leeuwarden nog in een doelpuntloos gelijkspel eindigde tegen Cambuur, won VVV in Venlo.

Oguzhan Türk zette Cambuur al na ruim tien minuten op voorsprong. VVV knokte zich echter goed terug en kwam via twee doelpunten van Steven Berghuis zelfs op voorsprong (2-1). Dankzij Türk kwam Cambuur opnieuw tot een rooskleurig perspectief: 2-2.

Het spel golfde, net als de score, op en neer in Stadion De Koel. Danny Holla (foto) dacht zijn ploeg in veiligheid te brengen door in de 82ste minuut de 3-2 aan te laten tekenen, totdat Marco van der Heide opnieuw gelijk maakte voor Cambuur.

Cambuur strandde in 2009 al eens in de play-offs om promotie na een zinderend duel met Roda JC Kerkrade. Strafschoppen weerhielden de Friezen toen van promotie. Zondag ging het opnieuw in de slotfase mis tegen een Limburgse opponent. In de laatste minuut mocht Uchebo volledig vrijstaand de beslissende 4-3 binnenschieten.

Door de overwinning speelt VVV in de play-off-finale tegen Helmond Sport. De duels vinden komende donderdag en zondag plaats. Foto: VI Images