Twitter gaat los op 'misplaatste' steuncampagne voor Messi

Reacties

Barcelona heeft de woede van veel voetballiefhebbers over zich afgeroepen met het lanceren van een campagne op social media om Lionel Messi te steunen.

Twitter gaat los op 'misplaatste' steuncampagne voor Messi

De Catalaanse club lanceerde zaterdag de hashtag #WeAreAllLeoMessi en riep iedereen op zijn of haar sympatie voor de Argentijnse sterspeler te tonen. Messi werd woensdag samen met zijn vader Jorge veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden en een forse geldboete wegens belastingontduiking.

‘Met de hashtag willen we Leo laten weten dat hij er niet alleen voor staat’, aldus Barcelona in een officiële verklaring op de website. ‘We nodigen alle clubleden, fanclubs, supporters, sporters en mediavertegenwoordigers uit deel te nemen aan de actie en op social media hun onvoorwaardelijke steun aan Messi te betuigen.’

Op social media liegen de reacties op de campagne er niet om en is de inhoud van het charme-offensief volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Velen beoordelen het pr-offensief van de Catalaanse club als misplaatst, beledigend en ongepast en beschouwen het als een regelrechte aanmoediging om als normale burger voortaan ook maar belasting te ontduiken, zoals blijkt na een greep uit de reacties.

Behalve de woede over het feit dat Barcelona met zijn boodschap Messi niet als schuldige maar als slachtoffer neerzet is er ook hilariteit om de keuze voor de hashtag. 'We Are All Leo Messi? Volgens mij is het juist zo dat níemand zoals Messi is', aldus een Amerikaanse fan op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. 'Hij is beroemd omdat hij als voetballer juist dingen doet die wij stervelingen nooit kunnen doen! Dit is een belediging voor Messi. De hashtag #WeAreAllNowhereEvenCloseToBeingLeoMessi' is beter op zijn plaats.'

Messi is momenteel ook het onderwerp van een andere, veel sympathiekere campagne op social media. Nadat hij vlak na de verloren Copa America-finale tegen Chili zijn afscheid als Argentijns international aankondigde, kwam er op internet een spontane actie op gang om Messi voor de nationale ploeg te behouden. Onder de hashtag #NoTeVayasLeo (Neem geen afscheid Leo) hebben inmiddels honderdduizenden mensen laten weten dat ze zich niet zomaar neerleggen bij een Argentijns elftal zonder de 29-jarige smaakmaker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.