'Twijfel of ik nog een jaar zo ver van huis wil zijn'

Reacties

De kans is minimaal dat Orlando Engelaar in het nieuwe seizoen uitkomt voor Melbourne City. 'Ik wacht af wat mijn opties zijn.'

'Twijfel of ik nog een jaar zo ver van huis wil zijn'

Het contract van de veertienvoudige Oranje-international is onlangs afgelopen en concrete gesprekken over een verlengde samenwerking moeten nog plaatshebben.

'De afspraak is dat we binnenkort nog een keer gaan praten', zegt Engelaar in gesprek met Voetbal International. 'Er is nog niets definitief besloten. Maar al een tijdje twijfel ik of ik nog een jaar zo ver van huis wil zijn.'

Daarbij komt dat de voormalige middenvelder van onder meer NAC Breda, FC Twente en PSV zijn status als marquee player in het team van trainer John van 't Schip sowieso is kwijtgeraakt. Met het tijdelijke aantrekken van David Villa is de rol van buitenlandse marquee player – een speler die buiten de salary cap valt - vergeven. Engelaar kan alleen blijven als hij net als Robbie Wielaert binnen het salarisplafond blijft.

'Al meteen na de overname van de club door Manchester City (begin dit jaar, red.) hebben ze aangegeven dat er plannen waren om voor het nieuwe seizoen een grote buitenlandse speler aan te trekken', weet Engelaar, wiens inbreng afgelopen seizoen vanwege een scheenbeenbreuk beperkt bleef tot twaalf competitiegoals.

'Op zich geen probleem, aangezien het mij in Australië vooral om het avontuur ging. Het financiële aspect heb ik nooit het belangrijkste gevonden. Ik wacht af wat mijn opties zijn. Heel misschien blijf ik wel. Of wie weet komt er wel iets voorbij uit een sterkere competitie dichterbij huis...'

Manchester City verwierf begin dit jaar een meerderheidsbelang van tachtig procent in Melbourne Heart. Vandaag maakte de club bekend per direct verder te gaan onder de naam Melbourne City. De roodwitte shirts worden in het nieuwe seizoen vervangen door blauwe, de kleur van The Citizens.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.