Twents aanvalstrio bindt ook pover Go Ahead aan zegekar

FC Twente heeft zaterdag zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt en zich daarmee gemeld in de subtop van de Eredivisie. De Tukkers stelden de drie punten bij Go Ahead Eagles pas laat veilig: 0-2.

In het eerste bedrijf heerste FC Twente op alle fronten. De ploeg van trainer René Hake nam meteen het initiatief en was via Yaw Yeboah al in de vijfde minuut dicht bij de 0-1. De aanvaller verschalkte bijna Theo Zwarthoed met een schot in de korte hoek. Diezelfde Zwarthoed zou uitgroeien tot de grote sta-in-de-weg voor de bezoekers. Wat Enes Ünal en Yeboah ook probeerden, de doelman had een antwoord in huis. Daarbij dwong hij ook geluk af, want Bersant Celina trof de paal met een schot.

Het aanvallend povere Go Ahead leek schadevrij de rust te halen, maar in de 44ste minuut sloeg FC Twente alsnog toe. Zwarthoed moest deze keer het antwoord op een inzet van Yeboah schuldig blijven. De aanvaller werd gelanceerd door Enes Ünal, die dit seizoen al bij negen treffers van de Tukkers direct betrokken is geweest met een doelpunt of een assist.

Na de hervatting beet Go Ahead meer van zich af. Marcel Ritzmaier testte Nick Marsman met een schot van afstand, Sander Fischer kopte over uit een hoekschop en Randy Wolters schoot net naast. Van een duidelijk overwicht van FC Twente was geen sprake meer, al bleven de oprispingen van het aanvalstrio voor gevaar zorgen. Met name Celina was een plaaggeest voor de Go Ahead-verdediging. De Kosovaars international trof in de 79ste minuut opnieuw de paal. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd had Celina wél succes met een geplaatst schot. Diep in de blessuretijd kreeg Jarchinio Antonia nog een rode kaart na een gemene overtreding op Stefan Thesker.

FC Twente klom dankzij de overwinning naar de vijfde plaats.

FC Twente klom dankzij de overwinning naar de vijfde plaats, terwijl Go Ahead nog steeds in de onderste regionen bivakkeert met acht punten. FC Twente zet de competitie vrijdag voort met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Go Ahead Eagles speelt twee dagen later in Zwolle de beladen streekderby tegen PEC. De ploeg uit Deventer speelt dinsdag eerst nog in eigen huis tegen Jodan Boys in de zestiende finales van de strijd om de KNVB-beker.