Twente-preses Van der Laan stapt op na uitlekken contract

Reacties

Aldo van der Laan heeft zijn functie als voorzitter van FC Twente per direct neergelegd. Dat doet de bestuurder naar aanleiding van het uitlekken van een contract dat de Tukkers hebben met investeringsmaatschappij Doyen.

Twente-preses Van der Laan stapt op na uitlekken contract

De KNVB kondigde aan dat de licentiecommissie FC Twente woensdag flink aan de tand gaat voelen over de afspraken met Doyen. Het orgaan wil opheldering over enkele aanvullende bepalingen die in de kopie van de samenwerkingsovereenkomst staan, die dinsdag via een anonieme internetsite is uitgelekt. Die bepalingen waren bij de licentiecommissie niet bekend.

'Van der Laan heeft aangegeven dat het clubbelang altijd voorop staat bij hem en dat is nu in het geding', valt te lezen in een verklaring op de clubsite. 'Voortdurende twijfel daarover schaadt FC Twente.' Van der Laan nam de voorzittershamer in april dit jaar over van Joop Munsterman, die terugtrad om 'de huidige bestuurders alle ruimte te geven bij het nemen van de noodzakelijke maatregelen die moeten leiden tot financieel herstel', zoals destijds te lezen viel in een verklaring.

Het was juist die financiële malaise die FC Twente er een kleine twee jaar geleden toe dwong om zichzelf toegang tot contant geld te verschaffen. De club verkocht destijds een deel van de transferrechten van zeven spelers voor vijf miljoen euro aan Doyen Sports Group. Volgens toenmalig voorzitter Munsterman bleef FC Twente baas in eigen huis en was er geen sprake van third party ownership. Om de onafhankelijkheid van clubs te waarborgen is het door de FIFA verboden dat voetballers (deels) eigendom zijn van een derde partij zoals een investeringsmaatschappij of een manager.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.