Twente-opponent Levante verslaat Valencia in stadsderby

Levante heeft de stadsderby met Valencia dankzij een doelpunt van Obafemi Martins (foto) in zijn voordeel beslecht. De aankomende opponent van FC Twente in de Europa League (op 25 oktober) was in het eigen stadion de bovenliggende partij tegen de Champions League-deelnemer.

Twente-opponent Levante verslaat Valencia in stadsderby

Nadat Levante in de beginfase enkele keren was ontsnapt aan een tegentreffer, opende Martins in de 22ste minuut de score namens de thuisploeg. Hij kon een uittrap van doelman Gustavo Munúa in ontvangst nemen en strafte een dekkingsfout van Valencia-middenvelder Tino Costa koelbloedig af.

Levante hield Valencia in het vervolg van het duel verder weg van het eigen doel. De bezoekers, die afgelopen dinsdag in de Champions League nog met 2-0 te sterk waren voor Lille, creëerden nauwelijks meer kansen. In de slotfase misten invallers Pedro Ríos en Míchel nog kansen om de score uit te breiden.

Door de derde thuiszege van het seizoen stijgt het in eigen stadion nog ongeslagen Levante naar de elfde plaats met tien punten uit zeven duels. Valencia staat veertiende met acht punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's