Twente-opponent Levante bouwt verder aan zegereeks

Levante blijft in eigen huis ijzersterk presteren. Drie dagen na de 3-0 overwinning tegen FC Twente was de ploeg van trainer Juan Ignacio Martínez ook te sterk voor Granada: 3-1. Het was alweer de zevende thuiszege op rij.

Door zijn late transfer moet Obafemi Martins (foto) in de Europa League steevast vanaf de tribune toekijken. De prestaties van de 27-jarige Nigeriaan in de Primera División zijn echter zonder meer een rechtvaardiging van zijn transfervrije komst.

In de twaalfde minuut tekende Martins voor het eerste doelpunt van de middag. Hij profiteerde optimaal van een fout van Granada-captain Iñigo López, die niet goed wegwerkte. Een kwartier na rust voltrok zich een vergelijkbaar scenario, ditmaal door een fout van Guilherme Siqueira.

Zodoende voerde Martins zijn seizoentotaal op naar vier treffers, één meer dan Pedro Ríos. De dertigjarige middenvelder was afgelopen donderdag tegen Twente nog goed voor twee goals en deed ook tegen Granada van zich spreken op aangeven van Míchel, die tegen de Tukkers nog de score opende.

Zes minuten voor tijd deden de bezoekers uit Andalusië nog wat terug via een hard schot van Youssef El-Arabi. Het doelpunt van de Marokkaan kwam echter te laat om een inhaalrace te ontketenen, waardoor Levante nu met zestien punten de vijfde plaats bezet. Real Madrid kan later op de dag nog wel langszij komen. Foto: VI Images