Twente-huurling Fernandes vindt nieuwe club in NASL

Reacties

Daniel Fernandes gaat aan de slag bij Rayo OKC. FC Twente verhuurde de overbodige keeper aan San Antonio Scorpions, maar die club werd onlangs opgeheven.

Twente-huurling Fernandes vindt nieuwe club in NASL

Met Rayo OKC heeft de 32-jarige Fernandes echter snel weer een nieuwe werkgever gevonden. Die club uit Oklahoma City is actief in de NASL, een competitie voor teams uit de VS en Canada. Bij FC Twente had de doelman nog een contract tot medio 2016 en drukte hij al jaren met zijn salaris zwaar op de begroting.

De Portugese doelman staat sinds 2012 onder contract in Enschede, maar zijn komst draaide op een dure en complete mislukking uit. Omdat Twente de voorbije seizoenen met Fernandes in de maag zat werd de Portugees, die eveneens over een Canadees paspoort beschikt, ook al verhuurd aan OFI Kreta en Panthrakikos. In het verleden kwam de tweevoudige international, die zijn jeugdopleiding bij FC Porto kende, ook uit voor CFR Cluj, VfL Bochum, Panserraikos, Iraklis, PAOK Saloniki en Celta de Vigo.

In totaal kwam Fernandes slechts één keer uit voor de hoofdmacht van de Tukkers. In het seizoen 2012/13 deed hij in de voorronde van de Europa League mee tegen Mlada Boleslav. Fernandes kwam twee keer uit voor Portugal en maakte deel uit van de WK-selectie in 2010.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.