Twente-goalie Stevens terug na tien maanden blessureleed

Sonny Stevens heeft in een oefenduel van Jong FC Twente met de beloften van Vitesse zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt sinds de 23-jarige doelman tien maanden geleden een zware knieblessure opliep.

Stevens kwam dinsdagmiddag 45 minuten in actie in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Arnhemmers (3-3 eindstand) en moest in die eerste helft twee doelpunten toestaan. 'Voor ons was vandaag het belangrijkste dat Sonny Stevens weer speelminuten heeft gemaakt', blikte Jong FC Twente-hoofdcoach Michel Jansen terug op het oefenduel.

De in de zomer van 2013 van FC Volendam overgekomen Stevens raakte begin april in een bekerduel met PEC Zwolle zwaar geblesseerd. Hij scheurde de achterste kruisband van zijn rechterknie af. Na een slepende schouderblessure was de kniekwetsuur een volgende tegenvaller voor de doelman, die sinds zijn komst naar de Grolsch Veste tot slechts zestien Eredivisie-duels voor de Tukkers kwam. Bij de afwezigheid van Stevens verdedigden Nick Marsman en Joël Drommel het doel van de Enschedeërs.