Twente zwaait drietal uit en hoopt op City-huurlingen

Reacties

Chinedu Ede, Shadrach Eghan en Sonny Stevens vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. De club uit Enschede gaat de aflopende contracten van het drietal niet verlengen. Over de toekomst van de Manchester City-huurlingen en eerste keeper Nick Marsman is nog geen beslissing genomen.

Twente zwaait drietal uit en hoopt op City-huurlingen

Aanleiding voor deze mededeling is het feit dat clubs ieder jaar voor 1 april spelers met een aflopend contract formeel op de hoogte moeten stellen dat hun verbintenis per 30 juni eindigt. Technisch directeur Jan van Halst op de clubsite: 'We hebben deze jaarlijkse formaliteit aangegrepen om een aantal jongens direct duidelijkheid te geven over hun toekomst bij FC Twente. Zo hebben degenen die zullen vertrekken ook tijdig de mogelijkheid om zich te oriënteren.'

Duidelijk is dus dat de aflopende contracten van Ede en Stevens niet worden verlengd. Ook Eghan, momenteel verhuurd aan het Deense Vendsyssel FF, keert niet meer terug in Enschede. Net als de aan FC Dordrecht verhuurde Alessio Da Cruz. Over de situatie van Marsman, Dylan Seys en de van Eintracht Frankfurt overgenomen Enis Bunjaki is nog geen duidelijkheid. 'Dat bekijken we nog', meldt Van Halst.

Dat geldt ook voor clubtopscorer Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah. De Tukkers hopen het geroemde aanvalstrio, dat gehuurd wordt van Manchester City, langer in Enschede te houden. 'Zoals eerder gezegd, spreken we nog met City over volgend seizoen', aldus Van Halst. Twente gaf eerder al aan Marsman en Ünal graag in Enschede te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.