Twente ziet in Oosterwijk oplossing voor spitsenprobleem

Reacties

FC Twente heeft het contract van Jari Oosterwijk verlengd tot medio 2017. De spits krijgt komend seizoen een kans in de hoofdmacht van de Tukkers.

Twente ziet in Oosterwijk oplossing voor spitsenprobleem

De twintigjarige Oosterwijk kwam het voorbije seizoen voor Jong FC Twente uit. Met de beloften speelde de aanvalsleider 36 wedstrijden in de Jupiler League waarin hij vijftien keer tot scoren kwam. In de voorbereiding op komend seizoen sluit de spits aan bij de selectie van hoofdtrainer Alfred Schreuder.  

Het talent kan weleens een belangrijke rol gaan spelen voor Twente. De nummer tien van de Eredivisie zit namelijk niet ruim in de spitsen. De club wil graag af van Luc Castaignos vanwege het hoge salaris van de aanvaller. Stand-in Torgeir Børven is voorlopig niet beschikbaar. De Noor onderging vorige maand een heupoperatie en een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat hij zeker zes maanden buitenspel zal staan.

Oosterwijk debuteerde vorig seizoen al in de Eredivisie. Daarmee werd hij de eerste van de kleine tweeduizend naar Jari Litmanen vernoemde jongens die in de voetsporen van de legendarische Fin ook daadwerkelijk het hoogste profniveau in Nederland haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.