Twente wint ondanks moeizame start met ruime cijfers

FC Twente blijft AZ in het vizier houden. Na een gemakkelijke overwinning in de Grolsch Veste op De Graafschap (4-0) blijft de achterstand op de koploper, die in eigen huis ADO Den Haag versloeg, zes punten.

Twente-trainer Co Adriaanse had voorafgaand aan het duel al gesteld dat zijn ploeg De Graafschap niet moest onderschatten. In de eerste veertig minuten kreeg de trainer gelijk. De Superboeren begonnen fel, gaven weinig ruimte weg en maakten duidelijk te willen stunten in Enschede.

Bij de thuisploeg ontbrak het aan scherpte. Typerend voor de eerste helft was een grote kans van Nacer Chadli, die de bal op drie meter van de goal niet langs De Graafschap-doelman Yves de Winter kreeg. Van Doetinchemse kansen was evenwel ook geen sprake.

De Graafschap werd op slag van rust alsnog op achterstand gezet. Een vrije trap op maat van Wout Brama werd binnen geschoten door Peter Wisgerhof. In de tweede helft hield De Graafschap het tempo van Twente niet meer bij en liepen De Tukkers kinderlijk eenvoudig uit.

In de 59ste minuut verdubbelde Luuk de Jong de score. Kort daarna ontsnapte Ola John na een slimme pass van Brama. De aanvaller slaagde er vervolgens in de bal achter De Winter te prikken: 3-0. Leroy Fer maakte in de 85ste minuut zijn derde doelpunt in acht dagen. Vrij voor de doelman was de de aanvallende middenvelder trefzeker.

Twente klimt in afwachting van het resultaat van PSV naar de tweede plaats. De Eindhovenaren ontvangen Heracles Almelo in eigen huis en staan bij een overwinning op hetzelfde aantal punten als de Tukkers. Foto: VI Images