Twente wint oefenduel met MSV Duisburg door goal Fer

FC Twente heeft in de aanloop naar de dubbele ontmoeting met het Tsjechische Mlada Boleslav in de derde voorronde van de Europa League het oefenduel bij MSV Duisburg met 1-0 gewonnen. Leroy Fer was de maker van het enige doelpunt in de wedstrijd waarin middenvelder Felipe Gutiérrez zijn officieuze debuut voor de Tukkers maakte.

Twente wint oefenduel met MSV Duisburg door goal Fer

Twente trad op Duitse bodem aan met het verdedigingsduo Andreas Bjelland/ Douglas. Glynor Plet was de spits. Diezelfde Plet kreeg evenals Wout Brama en Nacer Chadli kansen om de score te openen, maar die eer was weggelegd voor Leroy Fer (foto). De middenveld werd in stelling gebracht door Dusan Tadic en opende na veertig minuten de score.

In het tweede bedrijf, waarin de reserves van Twente mochten aantreden, werd niet meer gescoord maar maakte de Chileen Gutiérrez nog wel zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht van Twente.

Donderdag treedt Twente aan voor het eerste van twee duels met Boleslav. Dan hoopt de club ook de komst van Luc Castaignos te hebben afgerond. Wanneer dat lukt, kan de voormalige Feyenoorder – die voor zes miljoen euro van Internazionale overgenomen wordt – nog op de Europese spelerslijst gezet worden. Een akkoord brengt ook een vertrek van Plet dichterbij. Door de komst van Dmitriy Bulykin, die nog altijd wacht op een tewerkstellingsvergunning, zakt de vorig seizoen van Heracles Almelo overgekomen aanvaller in de pikorde. NEC wil Plet graag op huurbasis overnemen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's