Twente wil ook 'geweldige spits' Ünal huren van City

Reacties

Ted van Leeuwen kondigde aan deze zomer te zoeken naar huurlingen bij grote clubs als Manchester City en de technisch manager van FC Twente voegt de daad ook daadwerkelijk bij het woord. Donderdag werd Yaw Yeboah al gestrikt en nu hopen de Enschedeërs op de komst van Enes Ünal.

Twente wil ook 'geweldige spits' Ünal huren van City

'Ik ken hem al jaren. Hij is een geweldige spits', zegt Van Leeuwen in gesprek met Voetbal International. De negentienjarige Turkse aanvalsleider werd vorig jaar zomer door Manchester City weggeplukt bij Bursaspor, werd direct een half jaar verhuurd en kwam sinds februari dit jaar op huurbasis uit voor NAC Breda.

Namens de Jupiler League-club kwam hij in elf competitiewedstrijden tot negen doelpunten en twee assists. Het is nu de vraag of de Engelsen hem opnieuw ervaring op willen laten doen in Nederland, zoals de bedoeling is met Yeboah. Die werd donderdag door de Tukkers gepresenteerd als aanwinst, maar er was nog wat onduidelijkheid over zijn beste positie.

'In onze ogen komt hij links op het middenveld het best tot zijn recht', stelt Van Leeuwen. 'Hij kan inderdaad ook als rechtsbuiten en als 10 uit de voeten, maar het is eigenlijk een verbindingsspeler. En verbindingsspelers als hij kunnen bijna allemaal ook als aanvallende middenvelder spelen. Maar goed, je weet nooit hoe een elftal in elkaar valt en waar de trainer hem gedurende het seizoen nodig heeft.' (Mitchell Minaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.