Twente wacht op werkvergunning voor Olaitan

Reacties

De kans is klein dat trainer Alfred Schreuder van FC Twente komende zondag in de wedstrijd tegen FC Groningen al een beroep kan doen op zijn nieuwe spits Michael Olaitan (foto).

Twente wacht op werkvergunning voor Olaitan

De 22-jarige Nigeriaan, die wordt gehuurd van Olympiakos Piraeus, verblijft deze week in Griekenland in afwachting van zijn tewerkstellingsvergunning. FC Twente diende de aanvraag eind vorige week in en normaal gesproken gaan daar vijf tot tien werkdagen overheen.

Olaitan moet vrijdag vóór 12.00 uur bij de KNVB geregistreerd staan om speelgerechtigd te zijn in Groningen. Omdat het oefenduel met Schalke 04 afgelopen zondag in Duitsland werd afgewerkt, kon de nieuwe Twente-spits in de tweede helft wel zijn opwachting maken.

Olaitan liet zich meteen gelden door vijf minuten voor het eindsignaal na een voorzet van Hakim Ziyech in één keer de bal binnen te knallen en de 1-1 op het scorebord te zetten. 'Daaraan zag je dat hij over snelle voeten beschikt', zegt Schreuder in gesprek met Voetbal International tevreden over zijn nieuwe aanwinst. 'Olaitan is snel, doelgericht en technisch vaardig. Als Jesús Corona na komend weekeinde terugkeert, krijgen we veel snelheid voorin.'

Schreuder verwacht over enkele weken ook een beroep te kunnen doen op Thomas Agyepong. De negentienjarige Ghanees wordt gehuurd van Manchester City, maar kampt nog met de naweeën van een voetbreuk. Pas als hij volwaardig kan trainen, komt hij naar Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.