Twente via zakelijke zege op Heerenveen naar plek vier

Dankzij een 2-0 overwinning op SC Heerenveen stijgt FC Twente naar de vierde plaats. Na een weinig verheffend eerste bedrijf maakten de Tukkers na rust het verschil.

Beide ploegen trakteerden de volgestroomde Grolsch Veste op een bedroevende openingsfase. Heerenveen en Twente speelden de bal achterin rond en namen nauwelijks risico in hun spel.

Pas in de 31ste minuut werd voor het eerst op doel geschoten. Kyle Ebecilio speelde Luc Castaignos vrij met een mooie pass, maar het schot van de spits strandde op het lichaam van Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt. Twente kende daarna een korte opleving, maar de remisekoning van de Eredivisie (zes tot nu toe) zakte in de slotfase van de eerste helft opnieuw weg. Bij het klinken van het rustsignaal klonk dan ook een fluitconcert vanaf de tribunes.

In de tweede helft wist Twente het vele balbezit van voor rust wel om te zetten in kansen en doelpunten. Ebecilio had na slecht verdedigen van Jordy Buijs in de 66ste minuut de 1-0 op zijn schoen, maar vuurde hard op het lichaam van de Heerenveen-verdediger die aangeslagen bleef liggen. Buijs kon gelukkig verder, maar kon de 1-0 van Rasmus Bengtsson een minuut later niet voorkomen. De verdediger van Twente kopte van dichtbij raak.

Twente drukte vervolgens door en kreeg daarvoor in de 72ste minuut de beloning. Ebecilio stuurde Castaignos diep, waarna de spits zich vrijkapte. Nordtfeld pareerde zijn schot, maar was kansloos op de van richting veranderde rebound van Youness Mokhtar: 2-0. Door de overwinning stijgt Twente van de achtste naar de vierde plaats met achttien punten na elf duels. Daarbij wippen de Tukkers over Heerenveen (zestien punten) heen, dat naar plek zeven zakt.