Twente verzuimt PEC volgende tik uit te delen

FC Twente en PEC Zwolle hebben in een vermakelijk duel in Enschede zondagmiddag de punten gedeeld: 2-2. De thuisploeg had kansen genoeg om de winst te pakken, maar liet na PEC verder in de problemen te drukken.

Twente begon het duel in de Grolsch Veste energiek en penetreerde de eerste minuten al meermaals het strafschopgebied van de bezoekers. In de achtste minuut was het de diepgaande Kamohelo Mokotjo die het zestienmetergebied binnenkwam en slim voor Philippe Sandler langs kruiste. De negentienjarige verdediger kon zijn handen niet thuis houden en bracht de Zuid-Afrikaan ten val. Mateusz Klich schoot de daaropvolgende strafschop zuiver binnen: 1-0 (foto).

Voor PEC Zwolle leek het een ellendige middag te worden, toen Wout Brama zich in de 26ste minuut moest laten wisselen. Trainer Ron Jans had in de warming-up immers ook al Dirk Marcellis moeten vervangen door Sandler. Toch gaven de bezoekers onder aanvoering van Youness Mokhtar niet op en het was dan ook de buitenspeler met een verleden bij Twente die de score gelijktrok.

Daar ging wel een discutabel moment aan vooraf. PEC-verdediger Ted van de Pavert kreeg de bal in zijn eigen strafschopgebied van dichtbij op zijn hand, maar scheidsrechter Dennis Higler wuifde de penalty-claims van Twente weg. In de tegenstoot zette Mokhtar vervolgens Peet Bijen overtuigend opzij, kapte Stefan Thesker uit en rondde fraai af in de verre bovenhoek.

In de tweede helft was het louter nog de thuisploeg die gevaarlijk werd. Met name Bersant Celina had het op zijn heupen en bood Dylan Seys en Enes Ünal drie nauwelijks te missen kansen. Het overwicht werd echter pas in de 77ste minuut duidelijk in de stand, toen Ünal kiezelhard binnenschoot nadat hij slim was weggestuurd door wederom Celina.

Twente verzuimde echter opnieuw om door te drukken, waardoor invaller Django Warmerdam met een pegel van twintig meter in de slotfase Zwolle alsnog een punt kon brengen. Dat punt brengt de ploeg van Jans op gelijke hoogte met nummer zestien FC Groningen. Twente blijft zevende, maar heeft evenveel punten als nummer zes Vitesse.