Twente stelt winst bij Excelsior pas veilig in extra tijd

FC Twente heeft in de slotsminuten een overwinning behaald op bezoek bij hekkensluiter Excelsior. De Tukkers maakten nauwelijks aanspraak op de zege, maar zagen hoe invaller Nacer Chadli in de ultieme slotfase de winnende treffer voor zijn rekening nam: 1-0.

Twente stelt winst bij Excelsior pas veilig in extra tijd

FC Twente startte met Wesley Verhoek als vervanger voor de latere matchwinner Chadli. Juist in die beginfase was het spel van de bezoekers nog redelijk en kreeg Luuk de Jong een grote kopkans. Maar naarmate het rustsignaal naderde zakte het niveau verder en verder weg.

Ook na de onderbreking kon Twente, behalve de in de beginfase opnieuw gevaarlijke De Jong, niet overtuigen. Zo moest doelman Nikolay Mihaylov, hij keerde terug na blessureleed en verdrong Sander Boschker uit het doel, er aan te pas komen om invaller Tim Vincken (die oog in oog met hem stond) te stuiten. Ook Bart Schenkeveld miste in kansrijke positie.

De ontsnapping van Twente had plaats in de 92ste minuut. Glynor Plet won in het zestienmetergebied een kopduel. De bal viel voor de voeten van Leroy Fer, die met een complete mistrap onbedoeld Chadli bediende. De Belg schoot raak en bezorgde Twente de zege.

Door het behaalde punt heeft Twente nu twee punten voorsprong op AZ en Feyenoord. Die twee ploegen komen zondag nog wel in actie. Heerenveen heeft evenveel punten als AZ en Feyenoord, maar staat net als Twente al op 31 duels. PSV kan zondag bij winst op NEC weer in punten gelijk komen met Twente. Ajax heeft vier punten voorsprong op de ploeg van Steve McClaren.

Voor Excelsior betekent de nederlaag een flinke domper. Bij een remise was de ploeg in punten gelijk gekomen met nummer zeventien De Graafschap, dat eerder op de avond verloor van Heracles Almelo. De twee degradatiekandidaten treffen elkaar dit seizoen nog wel in een onderling duel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's