Twente praat met Rutten over functie technisch directeur

Reacties

FC Twente wil deze week met Fred Rutten in gesprek om hem te bewegen in Enschede de functie van technisch directeur op zich te nemen. De Tukkers hebben haast.

Twente praat met Rutten over functie technisch directeur

De 52-jarige ontslagen trainer van Feyenoord was eerder tussen 2006 en 2008 werkzaam bij FC Twente in de dubbelfunctie van trainer/technisch directeur.

Zowel voorzitter Aldo van der Laan als financieel directeur Gerald van den Belt, die met de nieuwe technische man moet samenwerken in een tweehoofdige statutaire directie, bestempelden Rutten eerder als een ideale kandidaat. FC Twente wil haast maken met een technisch directeur omdat ook de trainersstaf opnieuw moet worden ingericht.

Assistent-trainer Kees van Wonderen stapt op, terwijl voor zijn collega Youri Mulder en keeperstrainer Theo Snelders ontslag is aangevraagd. Met hoofdtrainer Alfred Schreuder wil de club de situatie gaan evalueren. De noodlijdende club zit in haar maag met het forse contract van Schreuder dat nog doorloopt tot medio 2019.

Bovendien heeft een deel van de supporters en sponsors het vertrouwen verloren in de coach, die ze verwijten dat het spel van FC Twente behoudend en passieloos is geworden. De insteek van de trainer zelf is dat hij volgend seizoen gewoon voor de Twentse spelersgroep staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.