Twente overweegt schadeclaim vanwege blessure Gutiérrez

Reacties

FC Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez moet onder het mes vanwege een blessure aan zijn linkerknie. Indien bij de ingreep blijkt dat zijn kwetsuur is verslechterd tijdens het WK, overwegen de Tukkers een schadevergoeding te eisen.

Twente overweegt schadeclaim vanwege blessure Gutiérrez

De 23-jarige middenvelder sukkelde in aanloop naar het WK met klachten aan zijn knie, maar werd gewoon opgeroepen door bondscoach Jorge Sampaoli en kwam in alle vier wedstrijden die Chili speelde in actie.

Eenmaal terug in Enschede bleek de linkerknie van Gutiérrez flink beschadigd. FC Twente wil daarvan de precieze oorzaak achterhalen. Als die bij de Chileense nationale ploeg blijkt te liggen, wil de club een schadevergoeding eisen.

Een vervanger voor Gutiérrez aantrekken kan FC Twente niet vanwege restricties van de KNVB, die de club onder curatele plaatste. 'We kunnen pas wat doen als we zelf nog een speler verkopen', aldus voorzitter Joop Munsterman in Voetbal International. 'De situatie is vooral voor Felipe vreselijk', vindt trainer Alfred Schreuder. 'Na het vertrek van Dusan Tadic (Southampton, red) en Roberto Rosales (Málaga, red.) is hij al de derde sterkhouder die wegvalt. Tadic en Gutiérrez waren sowieso top en zijn daarom moeilijk te vervangen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.