Twente ontsnapt aan puntenverlies tegen Utrecht

FC Twente heeft zondag in eigen stadion nipt gewonnen van FC Utrecht. Waar de Tukkers de eerste helft domineerden, kreeg Utrecht in de tweede helft de nodige kansen. Deze werden door de uitploeg echter niet omgezet tot doelpunten: 1-0.

Met name Ola John en Luuk de Jong waren voor de thuisploeg gevaarlijk in de eerste 45 minuten. De spelers zagen echter Utrecht-doelman Roberto Fernández telkens goed ingrijpen. Het niveauverschil was groot. Toch viel het eerste doelpunt pas op slag van rust.

Luuk de Jong kon de bal na een afgemeten voorzet van Tim Cornelisse gemakkelijk binnen tikken. In de tweede helft was Utrecht dichter bij de gelijkmaker dan Twente bij het verdubbelen van de score.

Het zat de Domstedelingen, waar trainer Jan Wouters met griep ontbrak, echter niet mee. Via Nana Asare kregen de bezoekers de grootste kans op de gelijkmaker. Asare plaatste de bal op de paal, waardoor Twente met de schrik vrij kwam. Later kopte Mike van der Hoorn de bal nog op de lat.

Utrecht rook bloed maar had te weinig tijd om met een punt uit Enschede te vertrekken. Door de overwinning stijgt Twente naar de derde plaats. Utrecht blijft steken op de dertiende plaats. Foto: VI Images