Twente met invallers Janko en Ruiz langs Galatasaray

FC Twente heeft in de aanloop naar het duel met het Roemeense FC Vaslui het Turkse Galatasaray met 1-0 verslagen. Hoewel de Tukkers niet imponeerden, waren de invalbeurten van Marc Janko en Bryan Ruiz (foto) een opsteker.

Twente met invallers Janko en Ruiz langs Galatasaray

De Turken kwamen in de Osnatel Arena in Osnabrück fel uit de startblokken. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kwam ook Twente beter in de wedstrijd. Grote kansen bleven echter voor beide partijen uit. Emir Bajrami was in de eerste helft op aangeven van Steven Berghuis – de talentvolle aanvaller startte opnieuw in de basis – het dichtst bij succes.

Ook de invallers Janko en Ruiz konden aanvankelijk de ban niet breken. Zij speelden de gehele tweede helft mee. Voor Ruiz waren het zijn eerste speelminuten in de voorbereiding. De Costaricaan stroomde vanwege deelname aan de Gold Cup pas later in. Door de trainingsachterstand is het hoogst onzeker of Ruiz dinsdag tegen Vaslui in de basis zal starten.

De overwinning van de Tukkers kwam in het laatste kwartier op gelukkige wijze tot stand. Een corner van Nacer Chadli verdween via Peter Wisgerhof en een Turkse verdediger in het doel. In de slotfase gaf het keurkorps van trainer Co Adriaanse de voorsprong niet meer weg.

Voorafgaand aan het belangrijke duel met FC Vaslui oefent Twente nog tegen WKE (vrijdag). Het heenduel in de derde voorronde van de Champions League heeft plaats in de Gelredome, het stadion van Vitesse. De return in Roemenië is acht dagen later. Mocht Twente de tweestrijd winnend afsluiten, volgt een vierde en laatste voorronde om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Bij verlies volgt een play-off (thuis- en uitduel) om Europa League-voetbal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's