Twente loopt zich stuk op VVV-doelman Wintjens

Dat FC Twente de betere ploeg was, was overduidelijk in het Arke Stadion. Doelman Danny Wintjens hield VVV-Venlo echter op gelijke hoogte met de thuisploeg: 1-1.

In de tweede helft verscheen er liefst viermaal een aanvaller van FC Twente alleen voor doelman Wintjens. Maar met enkele knappe reddingen voorkwam de keeper dat Eljero Elia, Blaise N'Kufo (twee keer) en Romano Denneboom voor een 2-1 voorsprong zorgden. En in blessuretijd knalde Marko Arnautovic de bal nog op de paal. Het zegt alles over het overwicht van Twente en de heldenrol van Wintjens.

FC Twente was de ploeg die het initiatief nam en de bal veelal op de helft van de Limburgse club hield. VVV was echter enkele malen zeer dreigend via snelle uitvallen, waarbij veelal Nordin Amrabat betrokken was.

De bezoekers waren in de eerste helft zelfs op voorsprong gekomen via diezelfde Amrabat, die na twee mislukte pogingen bij zijn derde uithaal er wel in slaagde Sander Boschker te kloppen. Hij klopte de keeper door in de korte hoek via de paal raak te schieten. Niet veel later stond de 1-1 al op het scorebord. Elia liet zich vallen na vasthouden van Ferry de Regt en scheidsrechter Ruud Bossen wees wel heel makkelijk naar de strafschopstip. N'Kufo benutte de penalty.

FC Twente nestelde zich naast NAC Breda en Roda JC, die beide 25 punten hebben. Dankzij een beter doelsaldo bezetten de Tukkers de vijfde plaats. VVV is dertiende met twaalf punten.