Twente loopt uit voor afscheid van Boschker

Reacties

Voor het afscheidsduel van FC Twente-doelman Sander Boschker zijn ruim vijftienduizend kaarten verkocht. Het clubicoon krijgt een bronzen standbeeld aangeboden dat de hoofdingang van het stadion in Enschede gaat sieren.

Twente loopt uit voor afscheid van Boschker

FC Twente rekent op een vol stadion bij de afscheidswedstrijd van Sander Boschker. De 43-jarige keeper zet op 20 mei een punt achter zijn imposante carrière, die hem liefst 25 seizoenen profvoetbal bracht. Daarin werd hij kampioen met Ajax en FC Twente (respectievelijk 2004 en 2010) en veroverde hij met de Enschedese club twee keer de KNVB-beker (2001 en 2011). Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika behoorde hij tot de selectie van Oranje, waarvoor hij één keer uitkwam.

Boschker wordt uitgeleide gedaan met een afscheidsduel dat een afspiegeling moet vormen van zijn loopbaan. In De Grolsch Veste speelt volgende maand het kampioensteam van 2010 tegen een zogenoemd Legends-elftal, dat bestaat uit mannen met wie Boschker in de afgelopen 25 jaar heeft samengespeeld. Voetballers die hun komst hebben toegezegd zijn onder anderen Ronald de Boer, Arthur Numan, Eljero Elia, Leroy Fer, Miroslav Stoch, Luke Wilkshire, Michael Mols, Theo Janssen, Arnold Bruggink en Jan Vennegoor of Hesselink.

Lees deze week in Voetbal International ook een interview met Torgeir Børven, de nieuwe spits van FC Twente die uit de schaduw Luc Castaignos is getreden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.