Twente lijdt bij Bursaspor eerste nederlaag dit seizoen

FC Twente moet volgende week tegen Bursaspor nog vol aan de bak om de groepsfase van de Europa League te bereiken. In het heenduel in de play-offs gingen de Tukkers met 3-1 onderuit.

In de openingsfase werd al duidelijk dat Twente een lastige wedstrijd tegemoet ging, want binnen vijf minuten kreeg de thuisclub via Sebastián Pinto, Alfred N'Diaye en Stanislav Sestak drie uitstekende mogelijkheden op een treffer. Keeper Nikolay Mihaylov wist met enig geluk zijn doel echter schoon te houden.

In de zevende minuut tekende Leroy Fer voor de eerste kans namens Twente, maar Bursaspor bleef het betere van het spel houden. Vooral Pinto was erg gevaarlijk. Na ruim een half uur kwamen de Tukkers tegen de verhouding in op voorsprong. Dusan Tadic liet een voorzet van Fer slim lopen, waardoor deze bij Nacer Chadli terecht kwam en de Belg schoot binnen.

De voorsprong van de club uit Enschede hield echter niet lang stand, want in de 39ste minuut volleerde Pablo Batalla uit een voorzet van Ozan Ipek de gelijkmaker binnen. FC Twente werd bij vlagen teruggedrongen en ook na rust had de ploeg van trainer Steve McClaren het erg lastig met Bursaspor.

In de 53ste minuut kwamen de Turken verdiend op voorsprong door een treffer van Sestak, die na een goede aanval Mihaylov verschalkte. Een klein kwartier later kwam Twente goed weg toen Batalla op weg leek naar zijn tweede treffer van de avond, maar buiten bereik van Mihaylov op de paal schoot.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Bursaspor, want Batalla kopte in de 82ste minuut een uitstekende voorzet van Ipek tegen de touwen. FC Twente moet daarom volgende week in De Grolsch Veste minimaal twee keer scoren om ervoor te zorgen dat het Europa League-avontuur niet na acht wedstrijden strandt in de play-offs. Foto: VI Images