Twente krijgt uiterlijk 20 juni duidelijkheid van KNVB

Reacties

De beroepscommissie doet uiterlijk maandag 20 juni een uitspraak over de zaak van FC Twente, zo heeft de KNVB bevestigd. Twente lichtte vorige week maandag zijn standpunt toe tegenover de beroepscommissie.

Twente krijgt uiterlijk 20 juni duidelijkheid van KNVB

Op dit moment beoordeelt de beroepscommissie het gehele dossier, het verweer van FC Twente en de uitspraak van de licentiecommissie. De beroepscommissie stelt zorgvuldigheid boven snelheid te verkiezen vanwege de grote belangen voor het Nederlandse voetbal van deze zaak, is te lezen op de KNVB-site.

De KNVB meldt het besluit van de beroepscommissie af te wachten, maar is wel aan de slag met het maken van een competitieprogramma. Dinsdagochtend 14 juni krijgen de clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League een concept competitieprogramma. Daarin zijn De Graafschap en FC Twente zowel ingedeeld in de Eredivisie als de Jupiler League.

Twente werd door de KNVB als straf voor het financiële wanbeleid bestraft met degradatie naar de Jupiler League. De club vocht die sanctie aan omdat de Tukkers ervan uit gingen dat schoon schip maken voldoende zou zijn om de licentie te behouden. De licentiecommissie besliste evenwel dat die licentie werd ingenomen om er direct weer een te verschaffen, waarmee Twente op het tweede niveau verder kan gaan. Twente stelde al dat de financiële gevolgen van die degradatie gelijk zouden staan aan een faillissement, al is een doorstart in de Jupiler League nog niet helemaal uitgesloten.

Door de uitspraak van de Utrechtse rechtbank van afgelopen vrijdag kwam degradatie voor FC Twente toch al een stuk dichterbij. Behalve de gang naar het beroepsorgaan van de licentiecommissie spande de club immers ook een kort geding aan. Dat werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.