Twente krabbelt verder op tegen onherkenbaar Utrecht

Reacties

FC Twente heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan door thuis met 3-1 te winnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer René Hake staat voor het eerst sinds de dertiende speelronde weer boven de degradatiestreep in de Eredivisie.

Twente krabbelt verder op tegen onherkenbaar Utrecht

Vorige week zondag heerste er nog een hosannastemming rondom Utrecht, dat na de 1-0 zege overwinning op PEC Zwolle vijfde stond. Drie dagen na de 1-0 nederlaag in Kerkrade was de ploeg van trainer Erik ten Hag ook in Enschede opnieuw geen schim van het elftal dat sinds eind november zestien punten had gepakt in zes duels. Het vooral op eigen veld weer opgekrabbelde Twente maakte daar optimaal gebruik van.

In de vierde minuut schoot Bruno Uvini raak uit een corner van Hakim Ziyech, die vier minuten later tussen vier spelers van Utrecht in ook Zakaria El Azzouzi (op de foto met Bruno Uvini en Felipe Gutiérrez) op weg stuurde naar zijn eerste Twente-goal. Dat de Ajax-huurling een vrije doortocht kreeg en Ziyech zijn gang kon gaan, typeerde het gebrek aan defensieve daadkracht bij de Domstedelingen. Het gemis van de aan een enkel geblesseerde Ramon Leeuwin liet zich voelen.

De derde thuiszege op rij van Twente kwam daarom eigenlijk geen moment in gevaar. Juist toen Utrecht zich enigszins leek op te richten, smoorde Gutiérrez die opleving in de kiem door na een kort genomen corner de bal via de onderkant van de lat achter de hulpeloze Robbin Ruiter te schieten. Sébastien Haller kwam te laat om de Chileense middenvelder af te stoppen (foto midden). Ook in aanvallend opzicht nam de 21-jarige spits zijn ploeggenoten niet bij de hand.

De Fransman moest na zeventig minuten dan ook plaatsmaken voor Ruud Boymans, die als invaller al twee keer belangrijk was geweest met doelpunten tegen AZ (2-2) en PEC Zwolle (1-0). Ook nu was de 26-jarige spits weer trefzeker, nadat Nick Marsman aanvankelijk nog had gered op zijn inzet en een schot van Bart Ramselaar. Ondanks de derde treffer van Boymans, die in totaal pas zeventig minuten meedeed, liep het basisdebuut van Darren Rosheuvel (21) uit op een teleurstelling.

De frustratie van die nederlaag leidde tien minuten voor tijd tot een gemene maar onbestrafte overtreding van Ramselaar op de andermaal belangrijke Ziyech, van wie nog altijd niet zeker is of hij ook na de transferdeadline nog voor Twente speelt. Het is voor trainer Hake wel te hopen. De 22-jarige spelmaker heeft met elf goals en zeven assists nog altijd een gigantisch aandeel in de productie van de Tukkers, die door de zege de zestiende plaats afstaan aan Excelsior. Utrecht staat zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.