Twente kan financiële zorgen even vergeten

FC Twente heeft de financiële zorgen naar de achtergrond even gedrukt. Het ging ten koste van De Graafschap (3-0), dat daarmee verder in de sportieve problemen kwam.

Bij FC Twente was deze week alle aandacht voor de financiële malaise, die in het faillissement van de licentiehouder Stichting FC Twente '65 een voorlopige dieptepunt heeft gekend. In het duel met De Graafschap voerde het voetbal weer de boventoon. En er viel ook weer te juichen in het Arke Stadion, want de thuisploeg pakte de winst. Simon Cziommer (foto) opende met een mooie vrije trap de score. Op slag van rust verdubbelde Faouzi El Brazi de marge.

In de tweede helft besliste Ellery Cairo de wedstrijd. De aanvaller klopte Milan Berck Beelenkamp op snelheid en verschalkte De Graafschap-keeper Jurgen Wevers. De kansloze nederlaag vergrootte de sportieve nood voor De Graafschap. Trainer Peter Bosz had door blessures slechts zes spelers naast hem op de bank. Tim Bakens, René Bot, Edwin Hermans en Berthil te Avest vielen deze week af, waardoor Bosz vooral in defensief opzicht had moeten improviseren. Het bleek in het duel met FC Twente te veel van het goede voor de Doetinchemse hekkensluiter.